Rólunk

HCW-ről

A Hungarian Championship Wrestling 2010-ben alakult. Az Eurosport szakkommentátor és boksz-promoter, Perutek János , egy saját maga által szervezett boxgála betétszámaként mutatta meg a közönségnek először azokat a fiatalokat, akik később a magyar pankráció meghatározó alakjai lettek. Az első saját szervezésű, önálló HCW show Zuglóban, az Oli sörkertben került megrendezésre, az alapító tagok pedig Kiss Benedek Áron, Szalay Bence, Fogarasi László, Hauki János, Turger Dávid, Diós András, Guzdek Ádám és Pataki Dániel voltak. A legrégebben futó brand a „Véres November” 2010 Novemberében került megrendezésre és azóta is minden évben a magyar pankráció legnagyobb érdeklődéssel várt műsora.

A szervezet nem kapott különösebb segítséget hosszú évekig, de a küldetéstudat és a szenvedély mégis előrevitte a kezdeményezést. 2011-ben már pro-wrestling ringben láthatta a közönség a műsorokat, majd a Kéki Kft-nek köszönhetően, -amerikai tervrajzok alapján- elkészült egy igazán professzionális, 6 méter * 6 méteres HCW ring, melyet a szervezet a mai napig használ.

Évről évre egyre több látogató volt kíváncsi a HCW műsoraira, a birkózók pedig folyamatosan képezték magukat szakmailag. Az első professzionális oktató Gabriel Angelfyre volt, azóta pedig a HCW edzőinek listája rendkívül impresszív lett. Többek között Samy Zayn, Joe Legend, Tom Prichard, Nigel McGuiness, Aleister Black, Matt Cross, Dave Mastiff, Johnny Moss élvezhették a magyar vendégszeretetet és taníthatták a magyar birkózókat, az évek során.

A felszedett tudásnak köszönhetően egyre magasabb szintre emelkedett a HCW utánpótlás-képzése is. Megalakult a Magyar Pro-wrestling Egyesület, célja pedig a pro-wrestling szakma népszerűsítése és oktatása. Büszkék vagyunk rá, hogy ez az iskola már Európa szerte híres, a magyarokon kívül görög, szlovák és angol tanítványok érkeztek ide, hogy a HCW-ben sajátíthassák el a szakmát.

2014-ben a HCW önálló televízió műsorrá vált a Viasat 6 csatornán, ezzel pedig sikerült újra történelmet írni. A szervezetnek köszönhetően magyar kommentátorral, magyarul láthattak pro-wrestling, azaz pankrációműsort a rajongók.

A számtalan televíziós szereplés mellett büszkék vagyunk rá, hogy a HCW-t nagy kedvvel hívják meg különféle rendezvényekre, szerte az országban. A Play IT gamer show 3 éve látja vendégül a produkciót, minden budapesti műsoron, főműsora voltunk a baranyai Danger day rendezvénynek és 2017-ben a HCW a MondoCon rendezvényt is meghódította.

A Hungarian Championship Wrestling mindeközben nagy gondot fordított a karitatív tevékenységekre is. 2015-ben kezdődött mozgalmunk, a „Kétlábúak a négylábúakért” keretein belül egy év alatt hat különböző állatmenhelyet látogattunk meg, segítve azok munkáját és folyamatos kampánnyal buzdítottuk az embereket arra, hogy figyeljenek oda az állatokra és segítsenek. Még ennél is nagyobb öröm volt, amikor ellátogathattunk a Mozgásjavító iskolába, ahol mozgássérült fiataloknak adhattunk egy kis műsort és estébe nyúlóan beszélgethettünk velük.

A szervezet 2017-ben írt újra történelmet. A HCW Hungary youtube csatornára teljes gálák kezdtek el felkerülni, magyar és angol szakkommentátorral, a CMR media csapat által vágva, profi minőségben.

A szervezet hét éves fennállása során több, mint ötven egész estés show műsort szervezett, Budapest mellett Szegeden, Debrecenben, Békéscsabán és Salgótarjánban is láthattak önálló HCW műsort, több, mint száz megjelenése volt a médiában, televízióban, újságban, rádióban és megszámlálhatatlanul sok az interneten.

A tagok az évek során természetesen cserélődtek, voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, de egy eszme továbbra is fékezhetetlenül hajtja a HCW magyar Pankráció csapatát: Megteremteni a pro-wrestling magyarországi arculatát, megismertetni az emberekkel ennek a meg nem értett művészetnek a lényegét és szórakoztatni, szórakoztatni mindig és mindenáron.

Cégvezetés

Turger Dávid

Ügyvezető, kreatív igazgató

Szalay Bence

A Magyar Pro-wrestling Egyesület elnöke

Kiss Áron

Médiaigazgató